О МАТЧЕ «МЕТАЛЛИСТ» — «ИЛЬИЧЕВЕЦ»

Усього проведено 12 поєдинків: +3=3-6, м’ячі — 12-17 (-5).

У Харкові — 6 матчів: +2=1-3, м’ячі — 8-9 (-1).

У Маріуполі — 6 матчів: +1=2-3, м’ячі — 4-8 (-4).

Перший матч суперників відбувся 07.07.1998, 8 чемпіонат. “Металург” — “Металіст” — 2:0 (К. Бабич, Браїла), 8000 глядачів. Арбітр С. Шебек (Київ).

Перша перемога “Металіста” — 25.03.2000, 9 чемпіонат. “Металіст” — “Металург” — 2:0 (Іваненко, Костюков), 12000 глядачів. Арбітр І. Горожанкін (Кіровоград).

Дублі (2). 09.09.2000, 10 чемпіонат, Рикун (“Металург”), удома, 8000 глядачів, арбітр І. Іщенко (Хмельницький);

15.04.2001, 10 чемпіонат, Гецько (“Металіст”), удома, 10000 глядачів, арбітр А. Куцев (Київ).

Найпопулярніший рахунок — 2:0, 1:0 — зафіксовано по 2 рази.

Стрільці “Металіста” (8). По 2 — Назаров, Гецько, по 1 — Школьников, Іваненко, Костюков, Запояска, Мизін, Мацигура.

Стрільці “Іллічівця” (10). 3 — К. Бабич, по 2 — Пантилов, Рикун, по 1 — Браїла, Ганицький, Артеменко, Колесник, Миклашевич, Аникеєв, Єсин.

Останній матч суперників — 04.05.2003 року. “Металіст” — “Іллічівець” — 0:1. Стадіон “Металіст”, 5000 глядачів. Арбітр І. Хиблін (Хмельницький). Гол: Єсин (64). Попередження:  Пушкуца, Шопін, Бермудес — Аникеєв, Головко.

Арбітри (7). Найбільше матчів провів І. Хиблін (Хмельницький) — 3 (+0=1-2, м’ячі — 0-2).

Виступи в 14 чемпіонаті. Домашні матчі “Металіста”: +2=1-2, м’ячі — 6-7. Середні показники забитих і пропущених м’ячів: 1,20 — 1,40.

Виїзні матчі “Іллічівця”: +1=1-3, м’ячі — 7-11. Середні показники забитих і пропущених м’ячів: 1,40 — 2,20.

Зустрічі команд відвідало 90500 (9050) глядачів. Харків: 51000 (10200). Маріуполь: 39500 (7900).

До речі! “Іллічівець” у Харкові виступає впевнено — здобуто дві перемоги, нічия.

У 10 матчах суперників великих рахунків зафіксовано ще не було.

В останніх 4 поєдинках суперники тричі зіграли внічию.

Цікавий факт. У 10 зіграних матчах протистоянь команд у чемпіонатах України 7 разів арбітри призначали пенальті. Три з них було нереалізовано (всі — гравцями “Іллічівця” (тоді — “Металурга”).

На майбутньому поєдинку суперників побуває 100-тисячний уболівальник в історії зустрічей команд у першостях країни.

Дискваліфіковані

Віталій Комарницький —

Травмовані

— —

Стадіон “Металіст” (вміщує 29 957 глядачів).

Квиток: 0,50 — 10 гривень.

 

ВТРАТИЛИ ВИХІДНИЙ

У зв‘язку зі зміщенням туру на середину тижня, у стані харківського “Металіста” сталися деякі зміни у тренувальному процесі. Головна з них полягає у тому, що, на відміну від інших календарних матчів, харків‘яни втратили вихідний день, отже, потрібно буде працювати над “фізикою”. А вже за яким принципом — поблажливим або навпаки — вирішувати тренерам. Судячи з усього, відпочити треба, бо, як зазначив Литовченко на післяматчевій прес-конференції в Луцьку, хлопці мали втомлений вигляд, частенько помилялись в простих ситуаціях.

 М.Крилов

 

КОЛИ НЕМАЄ ШЛЯХУ НАЗАД

Щось ніяк не може віднайти свою гру маріупольський “Іллічівець”. Що й казати, останнім часом команда втратила занадто багато очок в іграх з командами, яких до грандів аж ніяк не віднесеш. Ось і тепер, коли треба грати в Харкові, підопічним Миколи Павлова вибирати не доводиться. Потрібна лише перемога. Напередодні нелегкого вояжу до Слобожанщини кореспондент “УФ” спілкувався з одним із провідних менеджерів маріупольського клубу Ігорем Ємцем.

— Пане Ігоре, що й казати, попереду нелегкий матч…

— Розумію, на що ви натякаєте. Так, на нас чекає досить непроста гра. Незважаючи на те, що харків’яни  лише нинішнього сезону повернулися до вищої ліги, вже зараз видно, що команда на ходу. Але і нам немає куди відступати. Останнім часом щось не щастить.

– Натякаєте на невезіння, чи на внутрішньокомандні проблеми?

— Швидше за все, на одне і друге. Хоча, що стосується внутрішньокомандних питань, то, вважаю, ми самі наведемо лад у своїх лавах. Всі негативні питання, які так чи інакше заважають нам перемагати, ми самі поборемо. А стосовно фарту… Хотілося б сподіватися, що саме з матчу в Харкові нам усміхнеться вдача.

— Останні перемоги луцької “Волині” та невдачі “Іллічівця” призвели до переділу влади за місце в зоні УЄФА. Яким чином плануєте виправляти становище?

— Стосовно “Волині” я не сказав би, що цей колектив, навіть за підбором гравців, чимось нам поступається. Віталій Кварцяний у Луцьку за досить короткий термін створив боєздатний колектив, отож з ним зараз рахуються всі. А стосовно нашої команди, то зазначу, що, незважаючи на всі проблеми, які виникли останім часом, ми не будемо пасувати і вже найближчим часом доведемо, що амбіції у нас високі.

Р.S. Сьогодні в Ігоря Володимировича день народження. Хотілося б, щоб гравці “Іллічівця” як слід відзначили цю подію на футбольному полі в матчі з “Металістом”.

Щастя, здоров’я вам, пане Ігоре. Нехай ваша невтомна праця завжди приноситиме користь грі мільйонів та на благо нашого загального процвітання.